undefined
undefined

Žreb za Evropsko prvenstvo: Srbija na startu sa domaćinom, zakuvava se od osmine finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 16:36

Delfini dobili rivale…

Prvi put je Srbija morala d aprođe kvalifikacije kako bi se našla na žrebu za Evropsko prvenstvo, to ju je koštalo bolje pozicije i boravka među povlašćenima, tako da će šampionat za olimpijskog šampiona zapravo krenuti od – osmine finala.

Delfini su u Netanji dobili rivale, na žrebanju su smešteni u grupi C druge divizije sa Nemačkom, Maltom i Izraelom, a upravo će prvi meč na prvenstvu odigrati protiv domaćina. Kontinentalna smotra u Netanji, gde je i održan žreb, održaće se od 3. do 16. januara 2024. godine.

Izabrane vesti

Za srpsku vaterpolo reprezentaciju će od krucijalnog značaja biti koju će poziciju zauzeti u grupu. Prvo mesto, čast svima, ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. U tom slučaju bi Delfini igrali protiv četvrtoplasiranog iz grupe A, ukoliko bude zauzela drugo mesto – igraće protiv trećeplasiranog iz grupe B.

To je razlog zašto je za Srbiju bilo zanimljivo kako će timovi biti raspoređeni u grupama unutar prve divizije. U grupi A su Španija, Hrvatska, Crna Gora i Francuska, dok su u grupu B smešteni Mađarska, Italija, Grčka i Gruzija.

Dakle, olimpijskog šampiona u osmini finala potencijalno čeka derbi sa nekom od evropskih velesila, a u najboljem slučaju rival ekipi Uroša Stevanovića biće Francuska – mada, veliko je pitanje koliko je poželjna, jer je na prethodnom kontinentalnom šampionatu izbacila Srbiju – ili Crna Gora, kao i Gruzija iz kontra grupe.

Srbija mora da prođe kroz osminu finala, jer je smeštena u drugoj diviziji. Dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe iz druge divizije obezbediće plasman u osminu finala, dok će iz prve pobednici grupa i drugoplasirani direktno u četvrtfinale.

EVROPSKO PRVENSTVO U NETANJI (VATERPOLISTI):

PRVA DIVIZIJA:

GRUPA A: Crna Gora, Španija, Francuska, Hrvatska

GRUPA B: Gruzija, Mađarska, Italija, Grčka

DRUGA DIVIZIJA:

GRUPA C: Srbija, Nemačka, Izrael, Malta

GRUPA D: Slovačka, Holandija, Slovenija, Rumunija

EVROPSKO PRVENSTVO U NETANJI (VATERPOLISTKINJE):

PRVA DIVIZIJA:

GRUPA A: Holandija, Mađarska, Hrvatska, Grčka

GRUPA B: Španija, Izrael, Francuska, Italija

DRUGA DIVIZIJA:

GRUPA C: Rumunija, Srbija, Češka, Turska

GRUPA D: Slovačka, Nemačka, Velika Britanija, Bugarska


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara